21.12.2022

Проведення ІІІ етапу олімпіади з математики в регіонах, Бета-версія

card-img

1. Загальні міркування

2. Формат проведення олімпіади в регіоні

3. Перспективи міської олімпіади в Києві

4. Зворотний зв’язок

1. Загальні міркування

Мені б дуже хотілося, щоб цей сайт став центром математичного олімпіадного руху. На жаль чомусь цього дуже-дуже важко досягти, бо навіть люди які працюють пліч-о-пліч часто не в курсі наших планів, бо «забули подивитися» на сайті. Як зламати таке відношення я не знаю, та вже навіть не мрію про це, хоча сайт та його попередні версії плідно працює з 2005 року. Для мене особисто сайт є саме тим джерелом, де я можу ділитися не лише подіями, що відбуваються або плануються, а ще й загальними міркуваннями. Поки що все якось одностороннє, на жаль.

Тепер вже про насущні питання. Я чудово розумію усі складнощі проведення ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з математики, тому наша мате просто допомогти в її проведення тою мірою, яка потрібна у відповідному регіоні.

2. Формат проведення олімпіади в регіоні

Зрозуміло, що дуже важко чиновникам взяти на себе відповідальність за проведення цьогорічних олімпіад. Передбачити дії ворога, що мріє знищити нашу країну, не можливо. Нормальній людині не можливо збагнути поведінку людожера. Тому наша першочергова мета – безпека, особливо того, що стосується нашої молоді. У ковідні роки було все простіше. МОН офіційно дозволив олімпіади не проводити, а тому ми самі взяли на себе усю відповідальність та спокійно і безпечно провели заходи усіх рівнів. З лютого по липень 2022 року під час війни так само ми провели усі заходи, на які були спроможні, головними з яких стала участь команди Україна в головних міжнародних змаганнях.

Зараз все складніше, є наказ, що ті олімпіади мають організувати та провести саме офіційні освітні установи. Тому вони не можуть самоусунитися. З іншого боку в кожній області з’явилася команда фахівців, які мають досвід та бажання допомогти в організації та проведенні обласних олімпіад. Варто усім організаторам обласних олімпіад на місцях скористатися такою допомогою, бо мета в нас спільна.

Найголовніше, що дуже хотілося б, щоб усі юні математики України, які зараз в Україні або за її межами, могли взяти участь в ІІІ етапі олімпіади за свою область. Цього можна досягти завдяки реєстрації, щоб усі потенційні учасники відгукнулися про своє бажання взяти участь в олімпіади ІІІ етапу в регіоні. З самого початку варто визначитися з форматом проведення олімпіади в регіоні.

Можливі такі варіанти.

Варіант 1. Олімпіада в регіоні проводиться он-лайн. Зрозуміло, що таких регіонів буде чимало. Будемо сподіватися та вірити в доброчесність усіх наших юних математиків, учасників ІІІ етапу. Принаймні контроль за доброчесністю лежить на організаторах олімпіади в області. Віримо в те, що в нас росте нове покоління українців, для яких доброчесність, порядність по відношенню до інших порядних людей має бути в крові.

Варіант 1 а) Олімпіада в області пишеться за спільними текстами від МОН/ІМЗО. Головне – це термін проведення олімпіади. Перший тур – 5 лютого, 2 тур (якщо він планується) – 11 лютого. Нагадаю, що 2-й тур може бути для області туром відбору на олімпіаду IV етапу. А загалом варто керуватися вказівками, що наведені у попередньому повідомленні, щоб своєчасно отримати завдання 1 та/чи 2 туру і відповідного рівня. Перевірка робіт, підведення підсумків як завжди повністю лежить на журі та оргкомітеті обласної олімпіади. Так само як і формування команди від області на IV етап.

Варіант 1 б) Олімпіада в області пишеться за власними текстами. Тоді ми маємо лише побажання, щоб у вас все вдалося якнайкраще.

Варіант 2. Олімпіада в регіоні проводиться вживу. Тут природнім є все ж таки використання варіанту 2 а) при її проведенні.

Варіант 2 а) Олімпіада в області пишеться за спільними текстами від МОН/ІМЗО. Тоді треба провести перший тур – 5 лютого, 2 тур (якщо він планується) – 11 лютого. Ми плануємо організовувати локації для проведення оффлайн олімпіади за кордоном, зрозуміло, що це мають бути локації не просто для якоїсь певної області або для міста Києва, а для усіх українців тих областей, що пишуть живу олімпіаду в цей день. Вони отримають завдання відповідного рівня і по завершенні робота буде відправлена для перевірки обласному журі. Тут найголовніше зібрати усі дані про наших потенційних учасників, хто перебуває за межами України, щоб зрозуміти які саме локації нам потрібні.

Варіант 2 б) Олімпіада в області пишеться за власними текстами. Тоді ми не знаємо як допомогти в організації такого формату проведення олімпіади. Але при конкретних запитаннях спробуємо допомогти в межах наших можливостей.

Для того, щоб трохи розуміти про формат проведення олімпіади у відповідній області ми просимо відгукнутися усіх тих, хто вже знатиме офіційну інформацію стосовно ІІІ етапу олімпіади і заповнити цю форму: https://forms.gle/avogqd4P6gZdBhzE7

Так само кожний може подивитися на результати опитування, щоб зрозуміти як саме планується проведення обласної олімпіади.

Якщо ми побачимо, що дані недостовірні, або застарілі, то ми будемо їх видаляти або виправляти, щоб не вводити потенційних користувачів в оману.

3. Перспективи міської олімпіади в Києві

Незабаром вирішиться питання щодо проведення міської олімпіади в місті Києві (ІІІ етап Всеукраїнських олімпіад). Я вірю, що він буде проведений за варіантом 2 а). залишилося дочекатися призначення голови журі та проголошення реєстрації. Ми розуміємо, що серед киян найбільша кількість потенційних учасників знаходиться за межами Києва. Тому саме на організаторів Київської олімпіади припаде найбільший організаційний тягар. Це й пошук місць для безпечного проведення в самому місті в приміщеннях з належною кількістю місць з укриттями. Це й організація локацій за межами України, але сподіваюся, що з усім упораємося. Бо саме Київська команда разом з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка останні 3 роки спромоглася втримати рівень математичних олімпіад.

Загалом ось-ось з’явиться реєстрація щодо участі у Київській міській олімпіаді для її потенційних учасників. Вона буде проголошена лише тут, або тут вона буде продубльована, якщо оргкомітет олімпіади вважатиме інше місце для реєстрації більш зручним.

За будь-яких умов, те, що я зараз пропоную нижче, лише у можливих перспективних планах. Зрозуміло, що в Києві геть не просто за теперішньої ситуації з електрикою та тривогами, організувати та безпечно провести захід для великої кількості учнів. тому ми просимо усіх киян не зволікати з реєстрацією. А далі 22 січня провести тренувальну олімпіаду лише для учнів, що зареєстровані щодо участі в Києві. Цих учнів на тренувальній олімпіаді ми спробуємо розмістити саме по тих локаціях, в яких вони 5 лютого писатимуть вже 1 тур міської олімпіади. Це буде корисно для подальшого спокійного проведення олімпіади 5 лютого разом з усіма учасниками за межами Києва.

4. Зворотний зв’язок

Просимо усіх небайдужих відгукнутися та висловити свої думки та пропозиції щодо проведенні ІІІ етапу олімпіаду з математики. Ну й обов’язково інформувати нас про ситуації в областях.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!
ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
СМЕРТЬ ВОРОГАМ!!!

0
Додати коментар