27.02.2023

Про різні Міжнародні олімпіади та турніри

card-img

1. Romanian Master of Mathematics

2. Про інші Міжнародні олімпіади

1. Romanian Master of Mathematics

Вже із завтрашнього дня ми будемо уважно слідкувати за виступом наших 11 учасників на 14-му Румунському Мастерзі. Учасники, що їдуть з України, вже виїхали зі Львова. Детальніше за перипетіями змагання можна слідкувати за офіційним сайтом турніру:

Побажаємо нашим учасникам успіху, тим паче, що вперше а нашій історії учасниць в команді більше ніж учасників.

2. Про інші Міжнародні олімпіади

Тут я одразу маю вибачитися за свою помилку перед тими учасниками, яких ми спочатку спантеличили можливою участю, а тепер дали заднього ходу. Отож про все послідовно.

Після того, як режим лукашенка став геть нелегітимним, тобто від 2020 року, ми втратили чудову можливість для участі в Білоруській олімпіаді. Виходячи з її термінів та рівня, то була чудова олімпіада для тренування нашого резерву, якщо перелічити наших учасників Білоруської олімпіади минулі роки, то побачимо, що майже усі наші майбутні міжнародники із задоволенням брали участь в цьому заході.

Вже восени 2022 року ми почали шукати альтернативні варіанти для участі наших олімпіадників. У поле зору потрапили національні олімпіади Польщі, Чехії, Словаччини, Грузії тощо. За термінами їх проведення або просто із-за відмови організаторів в країні усі олімпіади відпали, окрім Польської. Десь в листопаді ми отримали дозвіл поляків, щодо участі нашої команди. Вже тоді стало зрозумілим, що рівень цієї олімпіади надзвичайно високим. Зокрема – там немає розподілу по класах і кожного дня з двох турів учасникам дається 3 задачі на 5 годин. Вже тоді ми вирішили, що туди можна відправити учасників від України, що вибороли місце на відбір на ІМО, але не їдуть на EGMO, що буде проведене з 13 по 19 квітня 2023 року. На жаль, із-за усіх інший подій в олімпіадах, я трохи про це забувся, і після зміни терміну проведення IV етапу Всеукраїнської олімпіади, вирішив відправити туди наш резерв, тобто учнів 8–10 класів. Це суто моя помилка і я вибачаюся за це. Думаю, що наступні роки ми точно будемо відправляти на Польську національну олімпіаду саме наших найсильніших учасників, але не цей раз. На тепер нашим найкращим учасникам треба готуватися до Всеукраїнської олімпіади, щоб показати там найкращий можливий результат, після участі в Польській олімпіаді, для більшості то може бути проблематичним.

Але тепер ми можемо повернутися до можливої участі в Чеській олімпіаді, яка за терміном фактично співпадала з нашою Всеукраїнською, за її попереднім терміном. Тому ми зараз спробуємо уточнити це питання. Нічого нікому не обіцяємо та не гарантуємо, але при можливій участі в ній, туди ми запросимо саме тих учасників, яких попередньо запрошували до Польщі.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!
ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
СМЕРТЬ ВОРОГАМ!!!

0
Додати коментар